Termosztát

A termosztát olyan rendszerelem, ami érzékeli az adott fűtési rendszer hőmérsékletét és a rendszer hőmérséklete a beállított hőfok érték körülire melegszik. A termosztát a fő vezérlőegysége a fűtő vagy hűtőrendszereknek, az alkalmazási feladata a környezeti hőmérséklet ellenőrzése.

A termosztátoknak számos típusa létezik, amelyek különböző funkciókkal és tulajdonságokkal rendelkeznek. Néhány példa a leggyakrabban használt termosztátokra:

  1. Elektromechanikus termosztátok: A leggyakoribb típusú termosztátok, amelyek mechanikus kapcsolóval rendelkeznek. Az elektromechanikus termosztátok általában olcsóbbak, mint a digitális termosztátok, és könnyen telepíthetők.
  2. Digitális termosztátok: általában pontosabbak, mint az elektromechanikusak, és több funkcióval rendelkeznek. Lehetővé teszik a programozást, amellyel elérhető a hőmérséklet előre beállított időpontokban történő szabályozása.
  3. Programozható termosztátok: lehetővé teszik a hőmérséklet előre beállított időpontokban történő szabályozását. A programozható termosztátok általában digitálisak és több funkcióval rendelkeznek, mint az elektromechanikus termosztátok.
  4. WiFi-s termosztátok: használatukkal megvalósítható a hőmérséklet távoli szabályozása okostelefonról vagy táblagépről. Általában digitálisak.
  5. Okos termosztátok: Az okos termosztátok lehetővé teszik a hőmérséklet távoli szabályozását okostelefonról vagy táblagépről, és több funkcióval rendelkeznek, mint a WiFi-s termosztátok. Az okos termosztátok általában képesek tanulni a felhasználói szokásokról, és automatikusan beállítják a hőmérsékletet a felhasználói igényeknek megfelelően.
57 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 211 468

Gyártó

Elektromos csatlakozás

Beállítási tartomány

Programozható

Hőmérséklet mérési tartomány

Mérési pontosság

Internet