Ragasztó anyagok

A ragasztó olyan anyag, amelyet arra használnak, hogy szilárd testek között tartós kötést hozzon létre anélkül, hogy az összekötött anyagok szerkezeti felépítése vagy eredeti tulajdonságai lényegesen megváltoznának.

A ragasztót a leggyakrabban folyékony állapotban viszik fel a felületekre, majd az az összeillesztés után megkeményedik. Alapvető fontosságú, hogy a ragasztóanyag folyékony állapotában nedvesítse a ragasztandó felületet, tapadjon rá.

A ragasztók csoportosítása a következők szerint történik:

Léteznek a fizikai úton és kémiai reakcióval kötő ragasztók: ezek például a méhviasz, a bitumen, üvegömledék-ragasztók vagy szintetikus ömledékragasztók. A plastisolok hidegen, pasztaszerű állapotban kerülnek felvitelre, majd hő hatására keményednek meg. A kémiai reakcióval keményedő ragasztók kis molekulájú vegyületekből állnak, amelyek a ragasztás során a ragasztórétegben nagy molekulájú vegyületekké alakulnak. Ide tartoznak például a kaucsukragasztók.

A megfelelő ragasztó kiválasztása és használata hozzájárul a szerelési munkák hatékonyságához és a tartós kötések létrehozásához.

Kínálatukból válassz a tervezett feladatodhoz legjobban illő terméket. Ha bizonytalan lennél abban, hogy egy-egy speciális anyagot mivel ragassz, keress meg bennünket, segítünk benne.

24 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 33 075

Gyártó

Súly

Kivitel