Elzáró, szabályzó szerelvények

A víz-gáz-fűtéstechnológiában az elzáró, szabályzó szerelvények olyan elemek, amelyeket a víz, gáz vagy fűtőfolyadék áramlásának szabályozására és leállítására használnak. Számos típusú elzáró szerelvény létezik, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A leggyakoribb elzáró szerelvények a következők:

Csaptelepek: A csapok a víz áramlásának szabályozására szolgálnak. Különböző típusú csapok léteznek, mint például mosdókagyló csapjai, kádcsapok, zuhanycsapok és kerti csapok.

Golyóscsapok: A golyóscsapok egy gömb alakú dugót használnak a folyadék áramlásának leállítására. Tartósak és könnyen karbantarthatók.

Kiválasztásakor fontos figyelembe venni a folyadék típusát: az elzáró szerelvénynek kompatibilisnek kell lennie a folyadék típusával. Képesnek kell lennie ellenállni a rendszerben lévő nyomásnak és hőmérsékletnek.

Képesnek kell lennie a kívánt áramlási sebesség fenntartására és illeszkednie kell a cső mérethez.

Fontos, hogy az elzáró szerelvényeket rendszeresen karbantartsuk, hogy biztosítsuk a megfelelő működést. A karbantartás magában foglalja a szerelvények ellenőrzését szivárgás szempontjából, valamint a mozgó alkatrészek kenését.

Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik elzáró szerelvényt válaszd, kérj tanácsot szakemberünktől.

526 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 321 642

Gyártó

Csatlakozás

Közeg

Elektromos csatlakozás

Beállítási tartomány

Kivitel

Méret

kvs