Gázüzemű vízmelegítő

A gázüzemű vízmelegítő egy olyan készülék, amely gázégő segítségével melegíti fel a vizet, amelyet aztán csapokon vagy zuhanyfejeken keresztül használhatunk. A gázüzemű vízmelegítők előnyei közé tartozik, hogy nagy mennyiségű vizet képesek gyorsan felmelegíteni, alacsonyabbak az üzemeltetési költségeik, mint az elektromos vízmelegítőknek, és nem függenek az áramellátástól.   

A gázüzemű vízmelegítők hátrányai közé tartozik, hogy szükségük van gázcsatlakozásra és kéményre, és több karbantartást igényelnek. 

Tárolós és átfolyós kivitelben kaphatók. 

A kémény nélküli gázbojler olyan vízmelegítő, amelynek felszerelése adott légtérhez, adott szellőzéshez és adott mennyezettől való távolság betartásával lehetséges. Falra szerelhető, zártrendszerű készülékek, amelyek egyidejűleg több vízvételi hely, illetve zuhanyzós csaptelepek ellátására is alkalmasak. 

A kémény nélküli kivitelek ODS (Oxigen Depletion Sensor) biztonsági funkcióval rendelkeznek, azaz az oxigéntartalom egészségre veszélyes 

mértékű lecsökkenése előtt a készülék kikapcsol. 

A gázüzemű átfolyós vízmelegítők két fő típusa a kéményes és a zárt égésterű vízmelegítő. A kéményes vízmelegítők a helyiség levegőjét használják az égéshez, és a keletkező égésterméket kéményen keresztül vezetik el. A zárt égésterű vízmelegítők a külső levegőt használják az égéshez, és a keletkező égésterméket egy koncentrikus csőrendszeren keresztül vezetik el. A zárt égésterű vízmelegítők előnyei, hogy biztonságosabbak, hatékonyabbak és nem igényelnek kéményt. A gázüzemű átfolyós vízmelegítők további típusai a gyújtásuk szerint különböztethetők meg. Lehetnek piezo-gyújtásúak, amelyeknél egy gombnyomással szikrát lehet létrehozni, elemes gyújtásúak, amelyeknél egy elem biztosítja a szikrát, vagy generátoros gyújtásúak, amelyeknél a vízáramlás hajtja a generátort, ami biztosítja a szikrát

2 db termék
Szűrés