Ventilátor

A ventilátor a légtechnikában kulcsfontosságú szerepet tölt be a levegő mozgatásában. Friss levegőt juttatnak az épületbe, és eltávolítják a szennyezett levegőt. Ez javítja a levegő minőségét, komfortosabbá téve az ott tartózkodást.

A levegő mozgatásával segítik a hőleadást, ezáltal hűvösebbé teszik a helyiségeket. Viszont a meleg levegő elosztásában is segítenek a fűtési szezonban, egyenletes hőmérsékletet biztosítva a lakás különböző pontjain. Elősegítik a páratartalom csökkentését, ezáltal megakadályozzák a penészedés és a páralecsapódás kialakulását.

Ipari környezetben is széles körben alkalmazzák, a levegő mozgatásától a por és füst elszívásáig.

A ventilátor kiválasztásakor figyelembe kell venni a mozgatni kívánt levegő mennyiségét. Nagyságát és tulajdonságait ennek megfelelően kell megválasztani. Továbbá elegendő nyomást kell biztosítania a levegő mozgatásához a kívánt légcsatorna-rendszeren keresztül.

A ventilátor zajszintje fontos szempont lehet lakóépületekben, ahol alapvető elvárás a minél csendesebb működés.

Energiafogyasztása sem utolsó tényező, amit figyelembe kell vennünk,  mely jelentősen befolyásolja az üzemeltetési költségeket.

A ventilátor telepítése szakértelmet igényelhet. Fontos, hogy a ventilátor a megfelelő helyre legyen telepítve, és hogy a légcsatorna-rendszerhez megfelelően legyen csatlakoztatva. A ventilátorlapátokat és a szűrőket időnként tisztítani kell, és a ventilátort ellenőrizni kell a kopás és sérülések szempontjából is.

27 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 181 046

Gyártó

Átmérő

Csatlakozás

Elektromos csatlakozás

Elektromos teljesítmény felvétel

Kivitel

Zajteljesítményszint beltéri

Levegőszállítás

Szín