Átfolyós gázüzemű vízmelegítő

Az átfolyós gázüzemű vízmelegítő az egyik közkedvelt fajtája a melegvíz előállítási folyamatnak.

A gázüzemű vízmelegítő olyan készülék, amely gázégő segítségével melegíti fel a vizet, amelyet aztán csapokon vagy zuhanyfejeken keresztül használhatunk. A gázüzemű vízmelegítők előnyei közé tartozik, hogy nagy mennyiségű vizet képesek gyorsan felmelegíteni, alacsonyabbak az üzemeltetési költségeik, mint az elektromos vízmelegítőknek, és nem függenek az áramellátástól.   

Az átfolyós gázüzemű vízmelegítők jellemzője, hogy működésükhöz minimálisan 0,5 bar víznyomás szükséges és főégőjük csak a vízelvétel ideje alatt üzemel.

Hatásfoka egyébként legalább 83%, de zárt égésterű készülék esetében elérheti a 90%-ot is. Ezek a készülékek hatékonyak és gazdaságosak, mivel a fűtés csak akkor történik meg, amikor a melegvíz-csap megnyílik, így nincs szükség tároló tartályra, ami energiaveszteséggel járhat.

A gázüzemű átfolyós vízmelegítők további típusai a gyújtásuk szerint különböztethetők meg. Lehetnek piezo-gyújtásúak, amelyeknél egy gombnyomással szikrát lehet létrehozni, elemes gyújtásúak, amelyeknél egy elem biztosítja a szikrát, vagy generátoros gyújtásúak, amelyeknél a vízáramlás hajtja a generátort, ami biztosítja a szikrát

Az átfolyós vízmelegítők felhasználási területe a kis vízigényű kézmosók, mosogatók melegvíz-ellátása. A készülékek teljesítménye általában 5 liter meleg víz percenként.

1 db termék
Szűrés