Gipsz

A gipsz sokféle módon használható a szerelésben és az építőiparban egyaránt.

Kiválóan alkalmas modellezésre és szobrászatra. Emellett más építőipari feladatokhoz, például hézagok tömítéséhez is ajánlott. A felület előkészítésekor fontos, hogy a felület szilárd és por- és zsírmentes legyen.

Gipszkarton szerelésnél: a gipszkarton falra és mennyezetre is szerelhető. Belülről épített falakhoz és álmennyezetekhez gyakran használják. Vakoláshoz is használható, de fontos, hogy az elkészült táblákat bandázsoljuk és gletteljük is a tartósság érdekében.

A stukatúr gipszet általános feladatokhoz használjuk. Ide tartozik a vakolathibák és hézagok korrigálása, elektromos vezetékek, szerelődobozok, csövek és lefolyók gyors rögzítése. A stukatúra gipsz gyorsan köt és nagy tartószilárdságot biztosít.

Praktikus tanács: kötési idejét meghosszabbíthatjuk, ha egy csepp mosogatószert keverünk a vízzel, amivel az anyagot összekeverjük. Mindig a gipszet keverjük a vízbe, hogy elkerüljük a csomósodást. A kötést gyorsíthatjuk konyhasóval vagy szalmiákkal. Ha a pépbe finom márványport keverünk, tovább fokozhatjuk a keménységét.

2 db termék
Szűrés