Bojler szifon

A bojler szifon olyan kiegészítő eszköz, amit a bojler biztonsági szelepéből csepegő víz esztétikus elvezetésére használunk.

Magyarországon viszonylag elterjedt kiegészítő a bojleres vízmelegítők esetében. A bojler biztonsági szelepe egy nyomáskiegyenlítő szelep, amely megakadályozza a bojler robbanását túlzott víznyomás esetén. A szelep bizonyos nyomás elérésekor kinyit, és enged a felesleges vízből a vízvezeték-rendszerbe. Normál üzem közben előfordulhat kis mennyiségű csepegés a biztonsági szelepnél. A szifon arra szolgál, hogy felfogja ezt a csepegő vizet, és egy csövön keresztül elvezesse egy lefolyóba vagy egy gyűjtőedénybe. Ezzel megakadályozva a csepegés miatti foltok kialakulását a bojler körül, esztétikusabbá téve a környezetünket.

A bojler szifon kétféle típusban fordul elő:

  • A hagyományos típus, egy egyszerű tartályból áll, amely összegyűjti a csepegő vizet. A tartályt időnként ki kell üríteni.
  • A modernebb típus, amely egy golyó segítségével zárja le a lefolyó nyílását. Amíg csepegés van, a golyó lebeg, és a víz el tud folyni. Ha a csepegés megszűnik, a golyó lesüllyed, és lezárja a nyílást, így megakadályozva a pára bejutását a szifonba és a szagok terjedését.

A bojler szifon beszerelése általában egyszerű, és otthon is elvégezhető alapvető vízvezeték szerelési ismeretekkel.

Kínálatunkban műanyagból készült és krómozott bojler csepegtetőt találsz, kettős bűzzárral szerelve, bojlerek, vízmelegítők biztonsági szelepénél keletkező cseppvízének elvezetésére.

2 db termék
Szűrés