Mosdószifon

A mosdószifon olyan vízvezeték-szerelési elem, amelyet a mosdó lefolyó alá építünk be.

Három fő feladata van: a szifon alsó részében lévő víz egy vízzárat képez, ami megakadályozza a csatornából áramló kellemetlen szagok bejutását a fürdőszobába. A víz sűrűsége miatt a csatorna felől érkező gázok nem tudják áttörni a vízzárat.

A szifon alsó, vízben lévő része összegyűjti a lefolyóba tévedt kisebb tárgyakat, hajszálakat vagy ékszereket, megakadályozva, hogy azok a lefolyórendszerbe jussanak és eltömítsék azt. A szifon rendszeres tisztításával ezek a tárgyak eltávolíthatók.

Egyes mosdószifonok szellőző csővel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a lefolyórendszer szellőzését. Ez segít elkerülni a szifon kiürülését a lefolyó használatakor, ami szintén kellemetlen szagok áramlásához vezethet. A kiürülés azért történik, mert a lefolyó víz áramlása levegőt is kiszippant a rendszerből, ami a szifon vízszintjének csökkenését okozza. A szellőző cső pótlevegőt juttat a rendszerbe, kiegyenlítve a nyomást.

A mosdószifon mérete a mosdó méretétől függ. A szifonnak illeszkednie kell a mosdó lefolyónyílásához és a lefolyócsőhöz. Beszerelése egyszerű, és otthon is elvégezhető alapvető vízvezeték-szerelési ismeretekkel. A szifont rendszeresen tisztítani kell a dugulás elkerülése érdekében.

39 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 60 034

Gyártó

Csatlakozás

Súly

Anyaga