Piszoár szifon

A piszoárszifon a piszoár lefolyó alatt elhelyezkedő vízvezeték-szerelési elem. Feladata nagyon hasonlít a mosdószifonéhoz és a padlóösszefolyóéhoz, de méretében és egyes esetékben kialakításában különbözik tőlük.

Fő feladatának egyike, hogy a piszoárszifon alsó részében lévő víz egy vízzárat képez, ami megakadályozza a csatornából áramló kellemetlen szagok bejutását a mosdóba. A víz sűrűsége miatt a csatorna felől érkező gázok nem tudják áttörni a vízzárat.

A piszoárszifon alsó, vízben lévő része összegyűjti a lefolyóba tévedt kisebb tárgyakat (akár cigaretta végnyúlvány), megakadályozva, hogy azok a lefolyórendszerbe jussanak és eltömítsék azt. A piszoárszifon rendszeres tisztításával ezek a tárgyak eltávolíthatók.

A piszoárszifonok két típusban fordulhatnak elő:

  • Külső piszoárszifon: Ez a leggyakoribb típus. A piszoár alatt látható, könnyen hozzáférhető a szervizeléshez.
  • Rejtett piszoárszifon: Esztétikusabb megoldás, a szifon a falba van építve. A szervizelése nehezebb, de kevesebb helyet foglal.

Anyaga általában műanyag, de előfordulhat fém (rozsdamentes acél) kialakítás is. A mérete a piszoár típusához igazodik.

A piszoárszifon beszerelése általában egyszerű, és otthon is elvégezhető alapvető vízvezeték-szerelési ismeretekkel. A szifont rendszeresen tisztítani kell a dugulás elkerülése érdekében.

5 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 11 644

Gyártó

Csatlakozás

Súly

Anyaga