Bidé szifon

A bidészifon egy olyan speciális szifon, amit kifejezetten a bidék lefolyó csövének a vízvezeték-rendszerhez történő csatlakoztatására terveztek.

Alapvetően ugyanazt a három fő funkciót látja el, mint a hagyományos szifonok:

Alsó részében lévő víz zárógátat képez, ami megakadályozza a csatornából áramló kellemetlen szagok bejutását a fürdőszobába.

Tárgyfogóként való működés: A bidészifon alsó, vízben lévő része összegyűjti a lefolyóba tévedt kisebb tárgyakat, hajszálakat vagy ékszereket, megakadályozva, hogy azok a lefolyórendszerbe jussanak és eltömítsék azt. A szifont rendszeres tisztítással ezek a tárgyak eltávolíthatók.

Lefolyó szellőztetés (bizonyos típusoknál): Bizonyos bidészifonok szellőző csővel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a lefolyórendszer szellőzését. Ez segít elkerülni a szifon kiürülését a lefolyó használatakor, ami szintén kellemetlen szagok áramlásához vezethet.

A bidészifon azonban néhány dologban eltér a hagyományos szifontól:

  • Alaktényező: A bidé általában alacsonyabban van elhelyezve, mint a mosogató vagy a padlóösszefolyó, ezért a bidészifon általában laposabb kialakítású, hogy elférjen a bidé és a padló közötti korlátozott helyen.
  • Csatlakozási mód: A bidészifon csatlakozó végei a bidé lefolyó méretéhez igazodnak, amelyek általában kisebbek, mint a mosogató lefolyói.

Kiválasztásakor a méretre, a csatlakozási típusra és a kíván funkciókra kell figyelni. Általában műanyagból készül, de fém kivitelben is kapható kínálatunkban. A műanyag szifonok általában olcsóbbak, a fém szifonok pedig strapabíróbbak. Beszerelése általában szakember feladata, de alapvető vízvezeték szerelési ismeretekkel otthon is elvégezhető.

3 db termék
Szűrés