Használati vízre

A használati vízre szolgáló tágulási tartály ugyanazt a célt szolgálja, mint a fűtési rendszerekben használt tágulási tartály: kiegyenlíti a víz térfogatváltozását a rendszerben a nyomás szabályozása érdekében.

A használati víz esetében a víz melegítésekor tágul, növekszik a térfogata. Ha a rendszer zárt (nincs nyitott kapcsolat a külvilággal), ez a térfogatnövekedés nyomásemelkedéshez vezetne a csövekben. Ez a nyomásnövekedés a csövek károsodását, szivárgást okozhat, sőt, még a vízmelegítő is meghibásodhat tőle.

A tágulási tartály megelőzi ezeket a problémákat. A tartály egy zárt edény, amelynek belsejét egy membrán osztja két részre. Az egyik oldalon víz (a használati melegvíz-rendszerből), a másik oldalon pedig levegő található. Ahogy a víz melegszik és tágul, betölti a tartály vízterét, összenyomva a levegőpárnát. Ez a párna veszi fel a felesleges térfogatot, megakadályozva a nyomás túlzott megemelkedését a csővezetékben.

Fontos megjegyezni, hogy a tartályt szakembernek kell telepítenie. A helytelen telepítés veszélyes lehet, és károsíthatja a rendszert.

Szakmai kérdéseddel fordulj hozzánk elérhetőségeinken.

25 db termék
Szűrés

Ár (HUF)

0 - 1 081 996

Gyártó

Átmérő

Súly

Max. üzemi nyomás

Kivitel

Max. hőmérséklet

Űrtartalom