Nyomásmérők, hőmérők

A nyomásmérők és hőmérők fontos szerepet játszanak a biztonság fenntartásában, a hatékony működés biztosításában és a minőségellenőrzésben. Ezeknek a műszereknek a segítségével figyelhetővé és szabályozhatóvá válnak azok a fizikai mennyiségek, amelyek jelentősen befolyásolják a különféle rendszerek működését.

Olyan műszerek, amelyeket folyadékok, gázok vagy szilárd anyagok nyomásának vagy hőmérsékletének mérésére használunk. Széles körben alkalmazzuk őket a különféle ipari folyamatokban, akár a tudományos kutatásban, az otthoni környezetben és még sok más területen.

A nyomásmérők a nyomás hatására deformálódnak, és ezt a deformációt alakítják elektromos jellé vagy mechanikai mozgássá. A kijelző a kapott jelet nyomásértékké alakítja. Használjuk pl: gépjárművek abroncsnyomása, kazánok nyomásának ellenőrzése, vízvezeték-rendszerek nyomásmérése, légkondicionáló berendezések nyomás ellenőrzése, ipari folyamatok nyomásmérése.

A hőmérők olyan anyagok tulajdonságát használják ki, amelyek hőmérséklet-változás hatására megváltoztatják fizikai tulajdonságaikat, például a térfogatukat, az elektromos ellenállást vagy a fényvisszaverő képességet. A hőmérséklet-változás mértékét a hőmérő érzékeli, és jellé alakítja, amit a kijelző hőmérsékletértékké alakít.

14 db termék
Szűrés