Hőcserélők

A hőcserélő olyan eszköz, amely két különféle folyadék vagy gáz között hőátadásra szolgál, segítségével különböző folyadékokat lehet hűteni, melegíteni, párolni vagy kondenzálni. Számos alkalmazási területen megtalálhatóak, az otthoni fűtési rendszerektől az ipari folyamatokig.

A kazánokban a hőcserélő a tüzelőanyag égéséből származó hőt átviszi a fűtési rendszerbe keringő vízre. A forró víz ezután a radiátorokhoz és konvektorokhoz jut, amelyek a hő leadásával felfűtik a helyiséget.

A klímaberendezésekben a benti meleg levegőt lehűti, a hőt pedig a kültéri egység által kivezetett hűtőközegnek adja át.

A fűtéstechnikai rendszerekben alkalmazott termékek választékában találhatunk egy rendkívül kisméretű, ugyanakkor nagy teljesítőképességű típust, a FÉG-SPIREC KN hőcserélőt. Ezzel a mindössze 100 mm átmérőjű, hengeres alakú, tekercselt hőcserélővel használati meleg vizet állíthatunk elő, számos más helyen is alkalmazható: padlófűtés, medencefűtés, napenergia-hasznosító rendszerek stb. esetében is.

11 db termék
Szűrés